به گزارش همشهریآنلاین به نقل از اسکان نیوز، ۲۱ مرداد ماه امسال اعضای شورای شهر تهران دو معبر را به نام مرحوم بازرگان و اعظم طالقانی نامگذاری کردند و کوچه حافظ حدفاصل دیباجی جنوبی تا سنجابی در منطقه ۳ که کوچه محل زندگی مرحوم اعظم طالقانی بود، به نام وی تغییر نام داد.
اما به نظر میرسد حاشیههایی که برخی چهرههای تندرو برای نام گذاریهای شورای شهر تهران ایجاد میکنند خانواده طالقانی را از این نامگذاری پشیمان کرده است.
خانواده اعظم طالقانی در نامهای به رئیس شورای شهر تهران با ابراز خرسندی و ارزش گذاری به مصوبات شورای شهر که نشانگر بروز یکی از اصول حاکمیتی اسلام در نگاه آیت الله طالقانی است و با اذعان به اینکه مصوبه اخیر مبنی بر نامگذاری گذری به نام زنده یاد اعظم طالقانی نشانه حسن نیت و قدر شناسی آن مجموعه است اعلام کرد در شرایط کنونی خانواده آن مرحومه با نامگذاری فوق الذکر موافق نبوده و خواستار لغو آن است.
اعظم طالقانی، دبیر کل جامعه زنان انقلاب اسلامی که ۸ آبانماه ۹۸ درگذشت، پیش از انقلاب اسلامی و در دهه پنجاه چندین سال زندانی سیاسی در حکومت پهلوی بود و مدتی را در زندان اوین و زندان قصر گذراند.
او فرزند محمود طالقانی نخستین امام جمعه پس از انقلاب تهران و از چهرههای مطرح انقلاب ۵۷ ایران بود. وی همچنین صاحب امتیاز انتشار مجله "پیام هاجر" که با محوریت حقوق زنان در ایران منتشر میشد بود.
اعظم طالقانی نخستین زنی است که نامزد پست ریاست جمهوری شده بود و در سالهای ۱۳۷۶ و ۱۳۸۸ و ۱۳۹۶ خود را نامزد این سمت کرد و گفته بود: برای آزمایش قانون اساسی؛ هیچ دلیلی وجود ندارد که یک زن نتواند نامزد انتخابات شود". صلاحیت وی هیچگاه از سوی شورای نگهبان تأیید نشد.
نظر شما